Ηχηρό "όχι" στην καύση απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ρεπορτάζ του Χρήστου Αβραμίδη για τη διαμαρτυρία ενάντια στην καύση απορριμάτων από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.




Εκατοντάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην Ευκαρπία ενάντια στην καύση απορριμμάτων που αναμένεται να ξεκινήσει από το εργοστάσιο του Τιτάν. Συγκεκριμένα, στις 30 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέδωσε άδεια με βάση την οποία το εργοστάσιο Τιτάν, θα μπορεί να καίει πλαστικά, καουτσούκ, υπολείμματα από τα απορρίμματα των μπλε κάδων ανακύκλωσης, υφαντικές ύλες, καθώς και απόβλητα προερχόμενα από την ανακύκλωση αυτοκινήτων.

Οι Κάτοικοι της Ευκαρπίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρήθηκαν επίσης, έτσι ώστε να ανακληθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων που εκδόθηκε, με στόχο να ακυρωθεί το χτίσιμο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Δημοκρατίας και έφτασε  μέχρι το εργοστάσιο του Τιτάν όπου αναμένεται να λαμβάνει χώρα η καύση των απορριμμάτων. Η πορεία στάθηκε με τα πανό, στην πύλη του εργοστασίου όπου υπήρχε διακριτική παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ και της Ασφάλειας, και στην συνέχεια επέστρεψε στην πλατεία Δημοκρατίας όπου οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες διαδηλώσεις ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος.



Ηχηρό "όχι" στην καύση απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη Ηχηρό "όχι" στην καύση απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη Reviewed by Antonisgal on 7:38:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.