Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης: Ο αποκλεισμός από τα νοσοκομεία σκοτώνει


Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης προσφέρει εδώ και ενάμιση χρόνο, σε καθημερινή βάση, σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους μας, Έλληνες και μετανάστες, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς καμία απολύτως δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Στο χρόνο αυτό της λειτουργίας του έκανε μια κρίσιμη διαπίστωση: Ο αριθμός των ανθρώπων που αποκλείονται απ’τις υπηρεσίες παροχής περίθαλψης συνεχώς αυξάνεται και αγγίζει σήμερα το 25% του πληθυσμού, ενώ όσοι απ’αυτούς πάσχουν από ασθένειες που μπορούν να επιφέρουν το θάνατο αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Το κράτος από τη μία πλευρά αποσύρεται συνεχώς από τη στοιχειώδη κοινωνική υποχρέωση να καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της χώρας και από την άλλη επιβάλλει ολοένα και περισσότερους αποκλεισμούς:
-αύξηση των νοσηλείων
-μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση στους ασφαλισμένους
-χειρότερη πρόσβαση όλων με το κλείσιμο τμημάτων και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων
-διπλασιασμό νοσηλείων για μετανάστες χωρίς χαρτιά

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εγκληματικής συνθήκης:
Έλλειμμα στην υγεία όλων μας
Πλήθος προσωπικών τραγωδιών με ακραία μορφή τους ανασφάλιστους πάσχοντες που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο αν μείνουν χωρίς περίθαλψη.

Kαι ενώ το κράτος δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο με αυτή την πολιτική που απαξιώνει και υποτιμά την ανθρώπινη ζωή, δίπλα του, τολμά και πράττει ανενόχλητη η Χρυσή Αυγή. Οι ρατσιστικές, απάνθρωπες ιδέες της βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και επιτίθενται σε κάθε δομή , μορφή και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης

Θεωρούμε οτι αγγίξαμε το όριο της βαρβαρότητας.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς)
-Να μην επιτρέψουμε στην πολιτεία και στις διοικήσεις των νοσοκομείων να πετάνε αβοήθητους στο δρόμο ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους.
-Να δημιουργήσουμε δίκτυα ενημέρωσης και αλληλεγγύης στις γειτονιές της πόλης
-Να συνταχθούμε με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά και όχι με την κρατική βαρβαρότητα.
-Να προστατέψουμε τη βασική αξία του πολιτισμού που είναι η ανθρώπινη ζωή

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό
Η δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας δικαίωμα ΟΛΩΝ
Η υπεράσπιση του δικαιώματος αυτού ευθύνη ΟΛΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Αισώπου 24, Θεσσαλονίκη)

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης: Ο αποκλεισμός από τα νοσοκομεία σκοτώνει Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης: Ο αποκλεισμός από τα νοσοκομεία σκοτώνει Reviewed by Antonisgal on 9:24:00 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο τα Κοινωνικά Ιατρεία (όπως αυτό στο δήμο Παύλου Μελά στη Σαλονίκη) να είναι ΑΠΟΛΎΤΩς ΑΝΑΓΚΑΊΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΆΛΙΣΤΩΝ.

Και αυτοί οι ανασφάλιστοι είναι ως επί το πλείστον μεσοαστοί επιχειρηματίες ή αυτοαπασχολούμενοι που πτώχευσαν και έχασαν δικαιώματα ασφάλισης επειδή οφείλουν στην εφορία και το ΙΚΑ...

Από το Blogger.