Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Το Εστέλ πλέει για το σπάσιμο του αποκλεισμού


Το καλοκαίρι του 2012, η σουηδική πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ("Ship to Gaza - Sweden") απέκτησε και προετοίμασε το ιστιοφόρο "Estelle" («Εστέλ») για ένα ταξίδι-καμπάνια από τις σκανδιναβικές χώρες έως και τη Μεσόγειο.


 To Estelle, ένα όμορφο ιστιοφόρο, πρόκειται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανανεωμένη προσπάθεια του Στόλου της Ελευθερίας να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας. Αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσει ένα εντελώς νέο σχέδιο. Αυτή τη φορά, πρόκειται να αποπλεύσει από το λιμάνι Umeå, στη βόρεια Σουηδία, προς τη Γάζα, σταματώντας στο δρόμο σε λιμένες της Βαλτικής Θάλασσας, του Ατλαντικού Ωκεανού και της Μεσογείου Θάλασσας. Σε κάθε στάση, θα υπάρξουν ομιλητές, συναυλίες και φεστιβάλ παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα. Το πλοίο θα μεταφέρει ένα φορτίο αναγκαίων αγαθών που έχουν ζητηθεί από μη-κομματικές, ανεξάρτητες οργανώσεις στη Γάζα.

Η αποστολή αυτή υποστηρίζεται από τη Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας και φυσικά και την ελληνική πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», που αποτελεί μέλος της Συμμαχίας. Ήδη το Εστέλ βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Ισπανίας και ετοιμάζεται να κάνει τον περίπλου της Ιβηρικής, μπαίνοντας από το Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο.




Περισσότερες πληροφορίες:
Twitter: #flotilla #svEstelle
Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Το Εστέλ πλέει για το σπάσιμο του αποκλεισμού Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ: Το Εστέλ πλέει για το σπάσιμο του αποκλεισμού Reviewed by Antonisgal on 11:07:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.