Ο νέος νόμος 4009 για ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο


Η πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. «Συνάντηση με την Πόλη» πραγματοποίησε τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου δημόσια συζήτηση, με θέμα «Ο νέος νόμος 4009 για ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο» στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
Στο χαιρετισμό του ο αντιπρύτανης Οικονομικων, Γιάννης Παντής ανακοίνωσε την απόφαση των πρυτανικών αρχών να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο πανεπιστήμιο. Οι τρεις ομιλητες ανελυσαν τον νομο κι εκαναν εξαιρετικα ενδιαφερουσες επισημανσεις. Ο κ. Γιάννης Κρεστενίτης, πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ. μίλησε για τις ελληνικές "πρωτοτυπίες" για τις οποίες πρέπει να ντρεπόμαστε και για αυτές που πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όπως το συμμετοχικό πανεπιστήμιο. Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, κοσμήτορας της Ν.Ο.Π.Ε. σύγκρινε το νέο νομικό πλαίσιο με το κανονισμό ίδρυσης του πανεπιστημίου της Κωσταντινούπολης, καταλήγοντας οτι ο Σουλτάνος Αβδούλ Αζίζ ηταν δημοκρατικότερος του σημερινού νομοθέτη. Ο κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης ερμήνευσε το νόμο ως εργαλείο κατασκευής ενος νέου ανθρωπότυπου φοιτητή αλλά και διδάσκοντα χωρίς δικαιώματα. Τέλος, ακολούθησε μια ζωηρή συζήτηση με παρεμβάσεις εκπροσώπων των καταλήψεων, φοιτητών και καθηγητών. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Θεοδώρα Αυγέρη.


Χαιρετισμός Αντιπρύτανη Γιάννη Παντή



Ομιλία Γιάννη Κρεστενίτη




Ομιλία Νίκου Παρασκευόπουλου




Ομιλία Κώστα Μπαϊρακτάρη
Ο νέος νόμος 4009 για ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο Ο νέος νόμος 4009 για ΑΕΙ/ΤΕΙ: Διδάσκοντες και διδασκόμενοι στο περιθώριο Reviewed by Κοίτα τον Ουρανό on 9:39:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.