To Debtocracy έγινε βιβλίο‏


Το Debtocracy έγινε βιβλίο. Αφού δοκίμασε τις δυνάμεις του στο Ιντερνετ, σε πλατείες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφάσισε να ξανανοίξει το διάλογο σε ένα πιο παραδοσιακό μέσο. Όπως είχαμε υποσχεθεί, η ομάδα του Debtocracy ετοίμαζε εδώ και εβδομάδες όλο το υλικό που δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε μια παραγωγή 74 λεπτών. Μαζέψαμε λοιπόν και εμπλουτίσαμε τις πηγές μας, καθαρογράψαμε ολόκληρες τις συνεντεύξεις, μετατρέψαμε τα animation σε κόμικ και συμπληρώσαμε περισσότερα κείμενα για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τις σκέψεις μας για ανεξάρτητες παραγωγές όπως το Debtocracy.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η μεταφορά από το ένα μέσο στο άλλο δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή της πληροφορίας αλλά μια νέα δημιουργία. Το δύσκολο αυτό δημιουργικό έργο ανέλαβε ο Κώστας Εφήμερος. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ μας τίμησε προλογίζοντας το βιβλίο και οι εκδόσεις Λιβάνη ανέλαβαν να το εκδώσουν στο ελάχιστο χρονικό διάστημα και με τις προδιαγραφές που ζητήσαμε.
Πιστευουμε ότι η κυκλοφορία σε βιβλίο θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε τις απόψεις των συνεντευξιαζόμενων σε ένα ευρύτερο ακροατήριο που είτε δεν έχει πρόσβαση στο Ιντερνετ είτε δεν θα θέλει να διαβάσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις στην οθόνη του υπολογιστή του.
Επειδή όμως το Debtocracy ανήκει σε όλους εσάς, που μας βοηθήσατε οικονομικά, όλα τα κείμενα που προέκυψαν από τις συνεντεύξεις και τη δημοσιογραφικη έρευνα είναι δωρεάν διαθέσιμα στη διευθυνση debtocracy.gr

Το βιβλίο περιλαμβάνει:
Εισαγωγή του Γιώργου Δελαστίκ με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.
Κείμενα των συντελεστών (Λεωνίδα Βατικιώτη, Κατερίνας Κιτίδη και Άρη Χατζηστεφάνου) σε μία ενιαία παρουσίαση, όπου εξηγείται η συγκεκριμένη απόπειρα, αναλύεται το πολιτικό περιεχόμενο του εγχειρήματος και τονίζεται ο λόγος για τον οποίο ο κόσμος στήριξε τόσο πολύ την προσπάθεια αυτή έμπρακτα.
Το σενάριο διανθισμένο με παραπομπές στις πηγές και με εικαστικές παρεμβάσεις.
Συνεντεύξεις διακεκριμένων επιστημόνων, των λεγόμενων μη ορθόδοξων οικονομικών αναλυτών.
Κείμενα σχετικά με την πρόταση δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.
Επίλογο με τα σχέδια των συντελεστών για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά και το απώτερο μέλλον.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Γ. Δελαστίκ:
"Έχει τεράστια πολιτική σημασία η διαπίστωση ότι το δυναμικότερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού, στο οποίο ανήκει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, βρίσκεται σε ριζική αντίθεση με την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Καταρρίφθηκε έτσι στην πράξη η παραπλανητική εντύπωση ότι οι χρήστες του διαδικτύου διακρίνονται από υποδεέστερη πολιτικοποίηση.
Ήρθαν στην επιφάνεια μέσω της απροσδόκητης απήχησης της Χρεοκρατίας οι βαθύτερες διεργασίες που συντελούνται στις συνειδήσεις των νέων κατά τεκμήριο ανθρώπων. Στη συνέχεια ήρθαν οι αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις αγανακτισμένου λαού στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες δεκάδων ελληνικών πόλεων με ισχυρότατη παρουσία και όλου του κόσμου που είδε τη Χρεοκρατία, για να καταστήσουν σαφή σε όλη την ελληνική κοινωνία την ενεργοποίηση στην πολιτική σκηνή με τους δικούς τους όρους και νέων ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.
Τα γεγονότα απέδειξαν ότι και η Χρεοκρατία ήταν ένα χελιδόνι της επερχόμενης πολιτικής άνοιξης του λαού που γέμισε πάλι τις πλατείες, έστω και αν η άνοιξη αυτή χαρακτηρίζεται από το βαριά συννεφιασμένο ουρανό της απελπισίας, της οικονομικής ανέχειας και της ξένης οικονομικής κατοχής της χώρας από τα όργανα των τραπεζιτών – την κυβέρνηση Παπανδρέου, την ΕΕ και το ΔΝΤ".
To Debtocracy έγινε βιβλίο‏ To Debtocracy έγινε βιβλίο‏ Reviewed by Κοίτα τον Ουρανό on 6:07:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.