Σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (videos)



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί τομή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου η Χούντα απονομιμοποιείται πλήρως και οκτώ μήνες μετά οδηγείται στη πτώση της. Ο ενθουσιασμός και το αγωνιστικό συλλογικό πνεύμα έγιναν ορόσημο για τις διεκδικήσεις του λαού τα επόμενα χρόνια και τις συνακόλουθες δημοκρατικές ελευθερίες και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου που απέσπασε. Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια υπόμνηση ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια λαϊκής αντίστασης στις εξουσίες που καταδυναστεύουν. 

Φέτος, στη 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκαν οι μαζικότερες πορείες των τελευταίων χρόνων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.
Γύρω στις 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη πορεία να ξεκινά από το Πολυτεχνείο, να περνά από το Αμερικάνικο Προξενείο και να καταλήγει στην κατειλημμένη ΕΡΤ 3.
Παρακάτω σας επισυνάπτουμε τις εικόνες που κάλυψε ο φακός μας στην χθεσινή πορεία.










Σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (videos) Σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (videos) Reviewed by Afterhistory on 9:02:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.